دکتر مسلم شریفی، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، از برگزاری پنجاه و نهمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
دکتر مسلم شریفی، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، از برگزاری پنجاه و نهمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان در این جلسه،ابتدا سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی استان، بیان داشت: کووید ۱۹ به این زودی برچیده نخواهد شد و همانند بیماری های چون سرماخوردگی و آنفولانزا جوامع بشری را البته در همه فصول درگیر خواهد کرد.
دکتر محمد غلام نژاد، تصریح کرد: شواهد در کشورهای خارجی و همچنین کشور ما نشان می دهد که خیز فعلی بیماری یعنی ٱمیکرون، طولانی تر از موج های قبلی است، اما میزان درگیری در این نوع ویروس کمتر بوده و نیاز به بستری بیماران هم پایین تر خواهد بود. بنابراین، پزشکان عمومی و متخصصین ما باید جرأت و جسارت بیشتری در درمان سرپایی بیماران و عدم ارجاع آنان برای بستری در بیمارستان داشته باشند.
رئیس ستاد دانشگاهی کووید 19، ادامه داد: در شرایط بحرانی، مهمترین مسئله، مدیریت بحران است و باید تلاش کنیم تا حد امکان از ایجاد رعب و وحشت و استرسهای اضافی در جامعه بکاهیم.
دکتر غلام نژاد ضمن اشاره به ضعف در کنترل و پایش روند مقابله با بیماری، تأکید کرد: برای مقابله با همه گیری کووید 19 لازم است از همه ظرفیت ها در حوزه های مختلف تخصصی داخلی، عفونی، بیهوشی و همه صاحبان تجربه، بیش از پیش استفاده کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان نیز، اظهار داشت: در طول هفته های اخیر روند بیماری سیر صعودی داشته، اگرچه به نظر می رسد این سیر صعودی در حال متوقف شدن است که البته برای صحت این مطلب یکی دو هفته دیگر باید منتظر بمانیم. همچنین، پیش بینی می کنیم که ظرف هفته های پیشرو تعداد مرگ و میرهای ناشی از کووید ۱۹ سیر صعودی خواهد داشت.
دکتر محمد مهدی بانشی، اضافه کرد: تا دو هفته قبل دانش آموزان و فرهنگیان در رتبه اول مبتلایان به کووید ۱۹ قرار داشتند که با تعطیلی مدارس، اکنون در رتبه چهارم قرار می گیرند و این حکایت از آن دارد که ایجاد محدودیت های کرونایی در کنترل روند بیماری مؤثر بوده است.
دکتر ملک پور معاون درمان دانشگاه، ابراز داشت: استفاده از ظرفیت متخصصین داخلی به منظور مراقبت از بیماران بستری در بیمارستان می بایست در دستور کار قرار گیرد و همچنین دستورالعمل های بالادستی در مقابل با کووید ۱۹ اجرایی گردد.
دکتر فاضلی از متخصصین عفونی استان، خاطرنشان کرد: بیماری کووید ۱۹ به طور کلی غیر قابل پیش بینی است و ممکن است برخی از علائم بیماران کرونایی ناشی از بیماری هایی غیر از کووید ۱۹ باشد.
وی افزود: استفاده از ظرفیت متخصصین بیهوشی، برای مراقبت از بیمارانی که در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بستری می شوند، کادر درمان را در مراقبت از بیماران و بهبود روند درمان بیماری کمک خواهد کرد.
به گزارش وبدا، این نشست با حضور دکتر محمد غلام نژاد سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی استان و رئیس ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا، دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا، دکتر ملک پور معاون درمان دانشگاه، دکترشهین تاج آرامش معاون آموزشی دانشگاه، دکتر سیدعلی موسوی زاده مدیر پژوهشی دانشگاه، دکتر توانا مدیر درمان دانشگاه، دکتر فاضلی متخصص عفونی و کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در سالن آفتابگردان دانشگاه و حضور ویدئو کنفرانسی معاونین دانشگاه و رؤسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها برگزار و راجع به وضعیت همه گیری کووید 19 در کشور و استان، سرعت انتقال بسیار بالای خیز جدید یعنی ا میکرون در کشور و استان و هم اندیشی برای مقابله با آن به گفتگو پرداختند.